Veģetārie ēdieni

Bulgurs ar fetas sieru un tvaicētiem dārzeņiem

Bulgurs ar fetas sieru un tvaicētiem dārzeņiem
Lai pagatavotu bulguru, katliņā apcep sīki sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, tad pievieno bulguru un visu turpina cept apmēram vienu minūti. Tad pārlej ar dārzeņu buljonu un gatavo atbilstoši norādījumiem uz paciņas ( parasti 10 – 15 minūtes). Tikmēr sagriež dārzeņus nelielos gabaliņos un tvaicē 5 – 6 minūtes. Kad bulgurs gatavs, tam pievieno konservētos ķiršu tomātus ar visu sulu un karsē vēl kādas 6 – 8 minūtes. Tad pievieno tvaicētos dārzeņus, parupji sakapātus garšaugus un visu labi samaisa. Tad iemaisa gabaliņos sagrieztu fetas sieru, pārslaka ar olīveļļu un pasniedz. Labu apetīti.

Seleriju salāti ar datelēm

Seleriju salāti ar datelēm
Lai pagatavotu šos salātus, ņem apmēram 400 g kātu selerijas un ar dārzeņu mizojamo nazi, nomizo tām ārējās cietās dzīslas. Tad, izmantojot dārzeņu mizojamo nazi, pa diagonāli sašķēlē selerijas plānās skaidās un sajauc ar sāli. Tādās pašās plānās skaidās sašķēlē arī Parmas sieru. Datelēm izņem kauliņus un tad tās ar asu nazi pa diagonāli sagriež apmēram 0,5 centimetru platās šķēlītēs. Uz šķīvjiem kārto seleriju šķēlītes, kuras pārkaisa ar dateļu gabaliņiem. Virsū liek Parmas siera šķēlītes un katru salātu porciju pārslaka ar balzāmetiķi. Labu apetīti.

Veģetārie pupiņu salāti ar grūbām

Veģetārie pupiņu salāti ar grūbām
1. Sālsūdenī novārītas grūbas notecina un noskalo aukstā ūdenī. Grūbas var aizstāt ar brūnajiem rīsiem vai auzu pārslām.

2. Vienlaicīgi sālsūdenī novāra pupiņas, tad nokāš un atdzesē. Ja salātiem izmanto sojas pupiņas, tās labāk iztvaicēt.

3. Liek bļodā pupiņas, grūbas, sakapātus garšaugus, visu pārkaisa ar sāli, pipariem un samaisa.

4. Salātus pārslaka ar citronu sulu, olīveļļu, balzāmetiķi un visu rūpīgi samaisa. Salātus pirms pasniegšanas 30 minūtes atdzesē ledusskapī. Labu apetīti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru